Király Pál

Budapesten születtem, de ennek nincs jelentősége. Mindig érdekeltek a hangok, zörejek, ritmusok, gyerekkorom óta mindig próbáltam a körülöttem levő tárgyakkal ‘zajt’ csinálni. Egy idő után a család is jobbnak látta, ha a hangszert ad a kezembe, hátha élvezhető dolog lesz belőle. 13 évesen kaptam meg az első gitáromat. 17 évesen kerültem az első zenekarba, nevére már nem emlékszem, 18 évesen léptem fel először közönség előtt. Klasszikus gitározást tanultam, no meg némi jazz-t, de a legjobb tanítómester a zenekarozás, a fellépés, és mások dalainak megtanulása. Aki rögtön saját számmal kezd, soha nem jön rá, hogy mit nem tud még.

Nem vagyok elkötelezve egyetlen zenei műfaj mellett sem, népzene, blues, country, rock, rock and roll stílusú zenéket játszom. A népzenei felvételeket – bárhonnan is származzanak – régóta gyűjtöm, de játszani csak magamnak mertem. 

A Rozmaring együtteshez véletlen folytán kerültem közel 10 éve. Gyuri, Ákos, Marcsi! Köszönet nektek! Nekem nincsenek szerb gyökereim, engem ennek a zenének szeretete, a kitartó zenész- és táncostársak ösztönzése indított el és tartott meg ezen az úton. Az elmúlt évek számtalan fellépése önbizalmat adott, de nem önteltséget. A Rozmaring egy igazi buli csapat, legyen szó koreográfiáról vagy táncházról, az élő zene varázsával. Lehet nézni, hallgatni videóról, CD-ről, de nem érdemes. Az erőteljes előadás, az elbűvölő ritmusos tánc és zene csak élőben hat. Örülök, hogy része vagyok ennek a zenei mágiának.

Hangszerek: brács, gitár

You may also like...