Csodás május

Itt a jó idő, csicseregnek a madarak, virágoznak a fák, kiröppennek az első cserebogarak… és egyre több a szabadtéri program. Már alig vártuk, hogy a fülledt színháztermek után ismét a jó levegőn koptassuk az opánkékat.

Májusban szinte minden hétvégén találkozhattok velük, színesebbnél-színesebb, érdekesebbnél-érdekesebb rendezvényeken.

Május elsején ki nem maradhat a csobánkai Majális, a világ legszebb fekvésű focipályáján. Idén több bográcsban is rotyog majd valami finomság, a helyi civil szervezetek vernek tanyát, és családias hangulatban nézik majd a műsorunkat. Itt nemcsak a felnőttek, de az ovisok is szerepelnek majd, de legnagyobb izgalommal a kisiskolás csoport készül, új koreográfiával.

Május 6-án nem hiányozhatunk a György napi búcsúról, 6-án zenekarunk a pomázi szerb templom kertjében zenél, 9-én pedig a bál előtti jótékonysági műsort színesítjük táncunkkal. És persze utána nem megyünk haza, felavatjuk a nemrégiben felújított pomázi művelődési ház frissen csiszolt parkettáját. Reméljük kóló-álló…

16-án Sződligetre megyünk, ahol Regionális Mezőgazdasági Vásár lesz, gyerekek számára igazi csemege. Lehet kisbocit nézni, kacsát-tyúkot simogatni, sőt, veterán traktorokra szállni, és egyéb mezőgazdasági gépeket kipróbálni. No meg táncosokat nézni. A tavalyi műsorunkat elmosta az eső, idén ilyen nem fordulhat elő!

Aztán egy hét szünet, pedig jó lett volna Belgrádba a diaszpórában élő szerb tánccsoportok szemléjére kimenni, de idén így hozta a sors, hogy csak otthonról követjük az eseményeket. Talán jövőre.

De aztán 30-án megnézzük mi újság Gödön, egész pontosan a VII. Gödi Reginális Néptánctalálkozón. Reméljük igazi kuriózum leszünk a szerb táncainkkal a sok-sok magyar csoport között. Itt egész napos program lesz, lehet lovas hintózni, kézműveskedni, népzenei koncertet hallgatni, bábszínházat nézni. És talán itt már lesz alkalmunk meghallgatni a Balkán Fanatik koncertjét (mert Rácalmáson annyit késtek,  hogy nem győztük kivárni.)

Szóval, mozgalmas hónapunk lesz, akinek van kedve, tartson velünk!

You may also like...