Részvétel “veterán” tánctalálkozón Smederevska Palankán

20 táncegyüttes vett részt a harmadjára megrendezett fesztiválon. Két évvel ezelőtt már részt vettünk az elsőn, a házigazda Abrasevic táncegyüttes meghívására. Akkor is nagyon jól éreztük magunkat.

Idén a részvételt összekötöttük némi városnézéssel, útba eső nevezeteségek megtekintésével. 2019.09.27-én, pénteken indultunk Belgrád irányába, ahol útközben megálltunk Sremski Karlovciban, ahol megtekintettük a történelmi nevezetességeket, és kellemes borkóstolón vettünk részt a Vinarija Dosen-ben, ahol a ittunk a világhírű Bermet nevű édes, fűszeres vörösborból. Az első éjszakát Belgrádban töltöttük. Szombat délelőtt megtekintettük a várat és sétáltunk a Kalemegdán dombjain, majd elindultunk az úticél, Smederevska Palanka felé. A találkozó felvonulással kezdődött a városka utcáin, majd a műsor következett a helyi színházban. 10 csapat vett részt összesen, voltak csapatok Ausztriából és Bosznia-Herecegovinából is a szerbiai táncegyüttesek mellett.

A műsor utáni táncmulatságon alkalmunk nyílt a többi tánccsoporrtal való ismerkedésre, kapcsolatépítésre. A szervezők igazán kitettek magunkat, nagyszerű vendéglátásban volt részünk.

Másnap délelőtt megcsodáltuk Oplenácban a királyi temetkezőhelyet, és utána indultunk haza Budakalászra. A részvételt és az utazást a Miniszterelnökség támogatta (Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.). Pályzati azonosító: NEMZ-KUL-19-1144

You may also like...